Успехи

СЪС СПЕЦИАЛНА НАГРАДА И ДВЕ ПЪРВИ НАГРАДИ НА НАЦИОНАЛЕН ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ КОНКУРС „ГРИГОР ПОПОВ“ – РАЗГРАД

След стартирането на проект „Твоят час“ двата Клуба „Млад журналист“ и „Компютърен свят“ на Росица Стратиева и Силвия Александрова, под чието ръководство се издава ученическия вестник „Млад журналист“, получиха заслужено признание от журито на Национален ученически конкурс за средношколци „Светът под лупа“. Сред присъстващите над 70 ученици и ръководители от всички области на страната, награда – сребърен плакет с лика на Григор Попов получиха двете педагожки, а техните възпитанички – Арма Вълова и Маринела Костадинова получиха първи награди в раздел репортаж за творбата „Светът на моите съграждани“ и раздел очерк за „Очерк за ген. Иван Колев“, Николета Ненова бе наградена със специална награда за интервю /“Дияна Илиева – съвременният будител под лупата на една млада журналистка“ от Национален дворец на децата София. Николета Ненова получи награда и от БНТ и организаторите на конкурса „Вдъхновители“ за есе.

Награди от екипа на евродепутата Мария Габриел получиха младите журналисти Кенан Юзеир и Христина Христова от 11 клас.

 Всички наградени журналистически материали са на тема краезнание – областта, в която от години работи КАФК „Наследници на Орфей“ при ЦПЛР „Малкият принц“.


 _______________________________________________________
ПОРЕДЕН НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ЗА УЧЕНИЧКА ОТ 3.“A“ КЛАС НА СУ “ЙОРДАН ЙОВКОВ“ ГРАД ТЕРВЕЛ
Участие в конкурса взеха Никита Йорданова, Есин Ердинч, Преслава Юлиянова, Билге Неджиб, Дуйгу Галиб, Анна-Мария Тодорова от 3. “А“ клас със свои авторски творби – стихотворения и разкази за водата, нейното опазване и значението й за хората. Сред 180 участника от цялата страна Билге Мюмюн Неджиб бе класирана на второ място в раздел литературно творчество. Тя бе наградена лично от председателя на журито Румяна Емануилиду (журналист, писател и издател) и получи медал, диплом и предметна награда. На 22 март 2017 година в град Бургас се проведе тържествено награждаване на участниците в националния литературен конкурс “Водата – извор на живот“.
Всички се радваме на този изключителен успех, поздравяваме Билге и й пожелаваме много успехи. Благодарим на Община Тервел за подкрепата и възможността да присъстваме лично на церемонията по награждаването.
Вода – извор на живот
Водата с живот ни дарява,
сила и здраве ни дава.
Без нея не можем да живеем,
без нея не ще да оцелеем.
Не мислим, че водата ни привършва,
а със нея и животът ни свършва.
Че жизнено важна е тя
за всичко живо на света.
Небрежни сме и не съзнаваме
как бързо ние я замърсяваме.
Ненужно я хабим,
а трябва да я пестим.
Защото извор на живот е тя,
за хора, за животни, за цветя.
Затова нека да я пазим и ценим,
aко искаме да се съхраним.
Билге Мюмюн Неджиб, 3„а” клас, СУ”Йордан Йовков”

Текст и снимки: Марияна Денева /класен ръководител на III „А“ клас/


Конференция по гражданско образование


Марина Николаева и Инна Росенова от 7″в“ клас на СОУ „Йордан Йовков“ гр. Тервел се включиха в Национален конкурс по превенция на наркоманиите, организиран от ОбСНВ гр. Благоевград, с есе на тема „Човекът-свободен и независим“.