Ние вече сме грамотни!

                      НА ПРАЗНИК СВЕТЪЛ И ГОЛЯМ

                                        АЗ КАЗВАМ – ВСИЧКИ БУКВИ ВЕЧЕ ЗНАМ!

На 27 март 2016 г. малките азбукарчета от I „А“ клас на СОУ „Йордан Йовков“ показаха пред своите родители, че са изучили нашата азбука и вече са грамотни. Тържеството се проведе в гр. Плиска в новооткрития музей – „Дворът на Кирилицата“ – едно иновативно и оригинално решение на техния класен ръководител  г-жа Елена Георгиева. В края на тържеството учениците получиха значки каваларий – грамотен човек, които достойно могат да носят. Пожелаваме им да са здрави и нека този ден им напомня винаги за техните първи учители г-жа Георгиева и г- жа Желева, които им дадоха криле да полетят към мечтите си и да ги осъществят.

1а

сама-1а-7„Ние вече сме грамотни, учим, пишем и четем!“ А под този надслов на 28.03.2016 г. учениците от I „Б“ клас отпразнуваха своя празник на буквите. Сбогуваха се с Букварчето и получиха първата си Читанка. Всяко дете бе възнаградено и с подарък книжка с български народни приказки. Малките ученици нетърпеливо разтвориха страниците на пъстрата книжка и показаха, че вече са грамотни.

1б

сама-1б-3На 30.03.2016 год. и азбукарчетата от I „В“ клас отпразнуваха своя „Празник на буквите“. С песни, стихове и игри учениците показаха на своите родители, че вече могат да четат и пишат. Всеки ученик получи грамота „Вече съм грамотен“. Най-голямата изненада за малките учениците беше Торта – разгъната книга, с която децата се почерпиха за празника!

1в

     1в-обща

                       ЗАСТАВАМЕ С УСМИХНАТИ ЛИЦА:

                                         ГРАМОТНИ ВЕЧЕ СМЕ ДОБРИ ДЕЦА!

Текст и снимки: Ел. Георгиева – кл. р-л на I“А“ клас
М. Атанасова – кл. р-л на I“Б“ клас
Н. Костова – кл. р-л на I“В“ клас