Патронен празник

С празнична програма настоящи и бивши ученици и учители отбелязаха 67 години Средно училище в град Тервел. Гостуваха председателят на Общински съвет Тервел Аксел Наз, Севдалина Колева – директор на Дирекция образование и хуманитарни дейности, Иван Желязков – директор на ПГТО, Виолета Димитрова – директор на ЦПЛР, родители и приятели на училището.

Г-н Атанас Недялков – директор на СУ „Йордан Йовков“ поздрави всички.

 В концерта-спектакъл пяха ученици от вокалната група на Живко Колев.

Рецитираха четвъртокласници, ръководени от Диян Димов.

Танцуваха ученици от ДФТА „Калинка Вълчева“ с ръководител Нели Денева и момичета от балет „Каприз“ с ръководител Живка Ненова.

Беше представена презентацията –победител на Виктор Дойчев от конкурса за изработване на презентация за живота на Йордан Йовков, в който взеха участие ученици от 8., 9. и 10. клас.

Много от учениците представиха свои рисунки и литературни творби, които с помощта на  учителите Антоанета Йорданова, Светла Спасова, Светлана Неделчева, Мариана Денева и  Параскева Андреева подредиха в изложби в няколко къта в училището.

В чест на празника бяха проведени и две спортни мероприятия – турнир по футбол между четвъртокласниците и волейболна среща между ученици от ГЕ.

Всички ученици, учители и гости се насладиха на чудесното изпълнение на младите актьори от 11. и 12. клас, насърчавани от своя ръководител Росица Стратиева, които представиха откъси от Йовковата комедия „Милионерът“.

Ръководството на СУ „Йордан Йовков“ съвместно с ръководството на ПГТО „Д. Михайлов“ и с подкрепата и спомоществователството на кмета на община Тервел инж. Симеон Симеонов реализираха Благотворителна вечер, а събраните средства са предназначени за абитуриентите от Випуск 2020 година.

Нашето настроение и усмивки за училищния фотоалбум запечата Силвия Александрова.

Още снимки от празника