Внедряване на иновация в СУ „Йордан Йовков“, Тервел

Във връзка с изпълнение на Национална програма „Квалификация“ 2018 г. Модул „Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита IT структура“, екип на СУ „Йордан Йовков“ гр. Тервел, под ръководството на директора г-н Атанас Недялков, посети ОУ „Д-р Иван Селимински“, гр. Сливен. Демонстрирани бяха 3 иновации, внедрени в българското училище:

  • Училищен електронен дневник;
  • Електронна обучителна платформа „Уча.се“;
  • „Mozabook”.

Педагозите от СУ „Йордан Йовков“ вече втора поредна година работят с училищен Електронен дневник „Школо“. Това ги нарежда сред иновативните училища в България.
През месец ноември 2018 г. на свое заседание Педагогическият съвет при СУ „Йордан Йовков“ реши да се включи и във втората иновация – Електронна обучителна платформа „Уча.се“.

Към момента платформата „Уча.се“ е партньор с всяко второ училище в България, а най-големият измерител за ползите от материалите на платформата са стотиците положителни отзиви от вдъхновени ученици, преподаватели и родители от цялата страна.

Присъединявайки се към Електронната обучителна платформа „Уча.се“ Средно училище „Йордан Йовков“ ще стане част от кампанията за „Иновативни училища на Уча.се в България“.

 

Използването на платформата „Уча.се“  ще превърне обучението в по-интерактивно и ангажиращо вниманието и интересите на учениците.

Планира се от началото на новата 2019 г. учителите да започнат работа с иновацията. От 1 януари 2019 г. учебните кабинети и класните стаи по етапно ще бъдат оборудвани с мултимедийни проектори.

Училището вече има изградена цялостна Wi-Fi система, която покрива цялата сграда. Това ще улесни и разнообрази учебния процес и ще направи училището желана територия за ученици и учители.